קצת על איך שותים גראפה
גראפה מוגשת בכוס בעלת מבנה פרח הטוליפ או כוס אחרת בעלת פתח צר יחסית. את הגראפה שותים בטמפרטורת החדר ללא תוספות של קרח או מים. טעמי הגראפה מורגשים בחלק הקדמי של הפה, אזור השפתיים וקצה הלשון ולכן יש ללגום ממנה מעט בכל פעם ולא בלגימה אחת (שוט). הגראפה "נפתחת" מעט לאחר מזיגתה בכוס ולכן כדאי להמתין דקה או שתיים לפני שתייתה. גראפה נחשבת למשקה ד'ז'סטיף שאיתו מסיימים את הארוחה אך היא נפלאה גם כמשקה העומד בפני עצמו ללא קשר לארוחה.